Geert Lageveen te gast bij Opium

11-04-2024 - Charles Arntz

“Ik vind dat er hele gave muziek in zit, waar ik elke avond van geniet. Het Amsterdams Andalusisch orkest is super ontroerend, en we hebben ook geprobeerd hun muziek, die staat ook een beetje voor  Monne de Miranda. Hij was een Sefardische Jood, zijn voorouders zijn ooit uit Portugal gevlucht en hebben een plek gevonden in Amsterdam en dat is al Andalusisch gebied. Het is heel mooi dat die muziek verklankt wordt, dat is een voorrecht om elke avond te mogen horen."

"Ik mag elke avond een vurige monoloog afsteken over waarom ik vind dat Monne de Miranda niet vergeten mag worden. En dat ligt dicht bij me (…) ik heb hart gekregen voor deze man. Ik vind het een mooie missie om dit vergeten verhaal te mogen vertellen.”

"Dit vergeten verhaal ligt in lijn met mijn eerdere eigen werk, ook dat met Leopold ook samen. Zoals in de Suriname-trilogie, waar vergeten verhalen verteld worden. Het verhaal van Monne de Miranda is een verhaal dat ook echt weer onder de aandacht mag komen."

“Het is echt anders dan een theateravond, je komt ook om een bijzondere locatie te zien en met ons nog een drankje te drinken tot het café dichtgaat.” 

Luister via onderstaande knop het hele fragment terug.

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}