Cultuurstekkie Groeiprijs uitgereikt aan jong schrijversduo

06-07-2015

Iona Daniel (25) en Rineke Roosenboom (26) hebben vandaag de ‘CultuurStekkie Groeiprijs’ t.w.v. 7500 euro overhandigd gekregen van Ben Scheer, initiatiefnemer van het Pokon Cultuurstekkie. Het jonge performance- en schrijversduo ontvangt de prijs ter ondersteuning van hun muziektheaterplan waarmee het een plaats veroverde bij Orkater/De Nieuwkomers, het gerenommeerde talentontwikkelingsprogramma van muziektheatergezelschap Orkater. 

CultuurStekkie: Onder het motto “Kweek talent, koop een stekkie” lanceerde Pokon ruim een jaar geleden het bijzondere initiatief. Met de verkoop van een speciaal ontwikkelde Kruiden Kweekset, het zogenaamde CultuurStekkie, draagt de marktleider op het gebied van plantenverzorging bij aan de ontwikkeling van nieuw talent in de podiumkunsten. Het CultuurStekkie werd o.a. via theaters, een online webshop en het Theaterfestival aan de man gebracht.

Over de keuze: In samenspraak met Henriette Post van Fonds Podiumkunsten is gekozen voor Iona Daniel en Rineke Roosenboom. Orkater/De Nieuwkomers speelt een belangrijke rol binnen het talentontwikkelingslandschap en draagt bij aan kwalitatief hoogwaardige muziektheaterproducties van jonge makers voor een nieuw publiek. Op dit moment zijn Iona en Rineke met hun instalatie Jij en 899 anderen passen hier precies te zien op Over het IJ Festival.

Nieuwe Orkater-voorstelling: Samen met de band Shaking Godspeed en regisseur Sanne Nouws maken Iona en Rineke een voorstelling over een geheim genootschap, welke in het voorjaar van 2016 op tournee zal gaan.

{/exp:ce_cache:it}