"Er moest een muzikale hartenkreet in"

29-10-2021 - Margriet Prinssen

“Iedereen is op zoek naar zin, een zinvol leven, betekenis geven aan de dingen, zoeken naar schoonheid, toch? In de praktijk hebben wij mensen een groot deel van de tijd geen idee wat we nu eigenlijk aan het doen zijn. In onze debuutvoorstelling brengen we een ode aan de zoekende mens.”

“De emotionele drive van de voorstelling komt vooral in de muziek naar voren; er moet iets van een hartenkreet in. We hebben ons laten inspireren door de fado-muziek. Wilko Sterke, die ons muzikaal begeleidt, noemt de muziek die we uiteindelijk hebben gemaakt ‘fado meets Radiohead meets Snarky Puppy.”

Het idee voor de voorstelling begon bij een cartoon in de krant: een ridder zoekt op het strand naar zijn zwaard en vindt onder het zand - hij hoort het piepende geluid van een metaaldetector - een man.

Jasper: “Het zette bij ons de verbeelding aan het werk. Het zijn totaal verschillende mannen die allebei in een soort existentiële crisis verkeren. De ridder is een optimist met een enorm doorzettingsvermogen, de man met de metaaldetector is een nihilist die het leven beu is. Door de ontmoeting moeten ze iets met elkaar.”

{/exp:ce_cache:it}