Hoe werkt het testevenement?

7-4-2021

​HOE WERKT HET?

Je bestelt kaart(en) voor een voorstelling via onze website (je wordt doorgelinkt naar de websites van de theaters). Daarnaast moet je voorafgaand aan je bezoek een negatief coronatestbewijs kunnen laten zien. Je ontvangt de testuitslag binnen een uur. Op www.testenvoortoegang.nl vind je alles over dit proces, de testlocaties waar je terecht kan, en hoe je uiteindelijk je testbewijs laat zien.

Testenvoortoegang.nl is dus je belangrijkste informatiebron. Goed om te weten:

  • Alleen tests van deelnemende testlocaties zijn geldig. De GGD-teststraten zijn daar géén onderdeel van. Ook als je al gevaccineerd bent is een test volgens het proces van testenvoortoegang.nl noodzakelijk.

Hoe lang van tevoren kan ik me laten testen?

Je kan je maximaal 40 uur voordat de voorstelling begint laten testen. Je maakt de afspraak via www.testenvoortoegang.nl. Het inplannen van de afspraak kan twee weken voordat de voorstelling plaatsvindt.

Moet ik mij ook laten testen als ik al gevaccineerd ben?

Ook als je al gevaccineerd bent is een negatief testbewijs via het proces van www.testenvoortoegang.nl alsnog noodzakelijk. De gegevens van gevaccineerden zijn nog niet gekoppeld aan het systeem van de CoronaCheck app. Die app genereert het testbewijs dat wordt gescand bij je binnenkomst.

Moet ik betalen voor de coronatest?

Nee, je hoeft alleen het kaartje voor de voorstelling te betalen. De tests worden gratis aangeboden.

Wat gebeurt er als ik binnen die 40 uur toch klachten krijg?

Als je klachten hebt, kan je de voorstelling niet bezoeken.

Moet ik nog steeds afstand houden en een mondkapje dragen?

Ja, we houden nog steeds anderhalve meter afstand en iedereen draagt een mondkapje. Deze voorstellingen zijn namelijk pilots. Een pilot is niet hetzelfde als een Fieldlab. Bij Fieldlabs wordt uitvoerig wetenschappelijk onderzocht hoe dicht bezoekers bij elkaar staan, hoe aerosolen rondvliegen, enzovoorts. Daarbij worden doelbewust een aantal coronamaatregelen losgelaten.

Bij een pilot blijven alle coronamaatregelen gelden. Een pilot lijkt dus op een voorstelling zoals je die in het najaar van 2020 kon bezoeken, dus op afstand en met een mondkapje. Met de pilots doen podia en musea ervaring op met het organiseren van evenementen met een zo laag mogelijk risico.

Ben ik op tijd thuis voor de avondklok?

De voorstellingen start in Bijlmer Parktheater om 19:00 uur en in Den Haag om 19.30 en de voorstelling duurt zo’n anderhalf uur. Zorg dus dat in je de buurt van het theater woont, zodat je zeker voor de avondklok thuis kunt zijn.

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}