Welkom in het online museum De Gliphoeve

18-3-2021

Bijlmer Parktheater en Orkater maken de theatervoorstelling De Gliphoeve. Een meeslepend verhaal gebaseerd op de echte levens van bewoners van deze flat in Bijlmermeer, gekraakt door Surinamers in de jaren zeventig. We breiden het verhaal uit met Museum De Gliphoeve.

In deze online omgeving geven we bewoners een stem en tonen het echte verhaal: over de ontvangst in Nederland, de kraakacties en het verzet, maar ook de warme herinneringen aan het dagelijks leven tussen de betonnen muren.

Kunstenaar Nacor Martina liet zich voor het museum inspireren door de flat en de jaren zeventig. Het resultaat is levendige woonkamer met een uiteenlopende verzameling van archiefbeelden, muziek, gesprekken met oud-bewoners, recepten en meer. Speciaal voor scholen is er ook een uitgebreid educatieprogramma bij ontwikkeld.

Het museum wordt vrijdag 19 maart om 13:00 gelanceerd via degliphoeve.nl. Beweeg je vrij door het appartement en ga op ontdekking. Welkom in de Gliphoeve!

Het museum is een productie van Bijlmer Parktheater en Orkater en kwam tot stand in samenwerking met The Black Archives – Bijlmer en het Bijlmer Museum.

productie Bijlmer Parktheater, Orkater
in samenwerking met The Black Archives Bijlmer, Het Bijlmer Museum
ontwerp Nacor Martina
technische ontwikkeling StutIT
educatie Carmen Lamptey
educatievideo’s Jonge Reporters
met dank aan Palmira Barends, Ernestine Comvalius, One’sy & Tewa Muller, Guilly Koster, Wouter Pocornie, Mitchell Esajas, Andre Reeder, Richard Terborg, VPRO en de cast & crew van de theatervoorstelling De Gliphoeve.

{/exp:ce_cache:it}