De meester en Margarita geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival

15-6-2022

We mogen het van de daken schreeuwen: De meester en Margarita van Orkater/De Nieuwkomers KONVOOI is geselecteerd voor de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival. De meester en Margarita heeft bewezen een ‘meesterlijke’ voorstelling te zijn die iedereen in zijn greep houdt.

Lees hier het hele juryrapport:

De jonge muziektheatermakers van Konvooi leveren met De meester en Margarita onder de vleugels van Orkater/De Niewkomers een imposante toneelavond af die op alle vlakken omverblaast. In een associatieve bad trip wordt de toeschouwer op speelse wijze meegevoerd in de krochten van Michail Boelgakovs gelijknamige cultroman, en zo geconfronteerd met boeiende filosofische denkstukken over waarheid en werkelijkheid. Thema’s die in tijden van nepnieuws en complottheorieën al te actueel zijn.

De vijf jonge spelers op de vloer imponeren niet alleen met het ijzersterke en meerduidige spel waarmee ze hun vele (dubbel)rollen vormgeven, maar vallen ook op door hun enorme muzikaliteit, die in de strakke regie van Belle van Heerikhuizen volledig wordt uitgebuit. Van jazz en musical tot vijfstemmige close-harmony komt voorbij in een hecht en hallucinant vlechtwerk aan ongrijpbare theaterscènes. Ook de prachtige, theatrale kostuums van modeontwerper David Laport verdienen een vermelding.

Het sinistere plezier spat van het podium in deze adembenemende muziektheaterervaring, waarin de waarheid wordt ontmanteld en twijfel en verwarring vervolgens vrolijk gerehabiliteerd worden. De meester en Margarita is een heerlijke nachtmerrie waar je niet uit wakker wilt worden.

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}