Holland Baroque: crowdfunden voor talent

28-01-2016

“Waarom ik zo van barok hou?”, vervolgt Steenbrink. “Wat een moeilijke vraag. Dat is bijna als vragen waarom iemand in god gelooft.” Het is duidelijk dat barok door Steenbrinks aderen stroomt. “Ik heb me bij deze muziek altijd als een vis in het water gevoeld.” Ze leerde de muziek al op jonge leeftijd kennen en was meteen gegrepen. “Barok zit in mijn natuur. Bij deze muziek voel ik wat ik moet doen.”

Aan deze voorstelling doet een aantal talenten mee die in een traineeship van Holland Baroque zitten. “We spelen veel muziek van de Franse componist Rameau en zijn muziek klinkt het best met een groot orkest, met bijvoorbeeld twee fagotten, twee fluiten, twee hobo’s, en meestal dubbele altvioolpartijen. Zijn muziek komt het best tot zijn recht met een vol geluid in het orkest. Daarom spelen we De PindakaasPrins met veel musici.”

“In de voorstelling is meer dan alleen barok te horen, het publiek krijgt ook pop en rock ‘n’ roll voorgeschoteld. Steenbrink: “In deze voorstelling maakt het niet uit wat voor muziek er gespeeld wordt, zolang het maar goede muziek is en de muziek het verhaal ondersteunt en uitbeeldt. We denken niet in hokjes.”

Lees hier verder

{/exp:ce_cache:it}