Fenomenale mix van orkest en theater

15-03-2015

“Orkest+theater = Orkater. Bij 'De terugkeer van Hans & Grietje' doet Orkater hun naam ook absolute eer aan. Daar waar een orkest normaal gesproken in de orkestbak zit of een strijkje achter op het podium staat, beweegt het 45 koppige Balletorkest zich de gehele voorstelling in diverse samenstellingen over het podium en spelen zij prachtige en functionele rollen.”

“Ook de andere rollen, vertolkt door Erik van der Horst en Eva van der Post worden op hilarische wijze gespeeld.”

“Het speelplezier spat er vanaf bij de orkestleden. Zij krijgen een extra moeilijkheidsgraad doordat ze zonder dirigent spelen en vaak over het hele podium bewegen met hun instrumenten.”

“Een van de entre-acts leek wat rommelig en iets te lang, tot het doek open ging en er een fenomenaal decor tevoorschijn kwam, een gigantische geel/roze big-band-opstelling met het orkest in dito kostuums. “

“Niets in de voorstelling is aan het toeval overgelaten (…) zelfs de gezichtsuitdrukkingen van de orkestleden zijn geregisseerd en briljant.”

“Al deze aspecten zijn onder een steengoede regie van Leopold Witte tot één geheel verweven in een nieuwe humoristische versie van het klassieke sprookje Hans & Grietje. Leuk voor kinderen en volwassenen!”

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}