Extra geld, maar niet genoeg

20-09-2016

Vandaag werd officieel bevestigd dat er met het extra geld voor cultuur, ook geld is vrijgekomen voor Orkater. Het gaat om het  geadviseerde bedrag door de commissie muziektheater (€436.200) minus het aandeel talentontwikkeling (€72.700), in totaal €363.500. Goed nieuws, maar dit bedrag is niet genoeg om de boel op een goede manier overeind te houden. Orkater wordt nog altijd met ruim zeven ton gekort, waardoor het, ondanks de positieve beoordeling, dreigt te marginaliseren.

Marc van Warmerdam in Parool: " "Voor theater is er namelijk niets extra's vrijgekomen dus komen we nog ruim 7 ton tekort. De projecten voor volgend jaar komen daardoor in gevaar. We zullen mensen moeten ontslaan, onder voorwaarde uiteraard. We zullen andere fondsen aanschrijven, de begrotingsbehandeling van november afwachten en we zetten natuurlijk alles op alles om de Tweede Kamer te overtuigen dat er meer geld nodig is. Maar ik ben niet vrolijk vandaag. Dit is rampzalig."

We gaan daarom door met de lobby richting Tweede Kamer, zowel voor Orkater als voor de andere positief geadviseerden onder de zaaglijn. 

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}