FAQ's Orkater/De Nieuwkomers

27-10-2023

Wanneer is de deadline voor het indienen van mijn aanvraag?
Tot en met 15 december 2023 kun je jouw plan indienen via het formulier op onze website.

Mag ik ook een aanvraag indienen voor een solovoorstelling?
Nee, Orkater richt zich specifiek op makerscollectieven (2 of meer). 

Mag ik mijn afstudeervoorstelling indienen?
In principe niet, we selecteren een ‘nieuw’ idee. Het is wel mogelijk dat je bijvoorbeeld al een keer vooronderzoek hebt gedaan tijdens je opleiding over het onderwerp van je voorstelling of eerder werk heb gemaakt met dezelfde samenstelling van makers

In hoeverre moet mijn plan compleet zijn bij het indienen?
Dit mag een concept tot een volledig uitgewerkt plan zijn. Wanneer je geselecteerd wordt om je plan te komen presenteren, heb je nog tijd vóór de presentatie om eraan te werken.

Is er een leeftijdscriterium? 
Nee. We richten ons op (pas) afgestudeerden of autodidacten die al theatrale en muzikale ervaring in de praktijk hebben opgebouwd.

Mag je nog studeren als je je plannen als Nieuwkomer indient?
Je mag nog een student zijn bij het indienen. Maar vanaf het moment dat je gaat maken bij Orkater, moet je afgestudeerd zijn.

Moet je met je team al vaker hebben samengewerkt of kan het ook een nieuwe samenwerking zijn?
Oude en nieuwe samenwerkingen zijn beiden welkom.

In hoeverre moet ons team compleet zijn bij indienen van mijn aanvraag?
Het is belangrijk dat wij een beeld kunnen vormen van de voorstelling die jullie willen maken, daarvan zijn de uitvoerenden een essentieel onderdeel dus is het fijn om daar een beeld van te krijgen.

Moet ik zelf subsidies aanvragen voor mijn voorstelling?
Nee. Orkater dekt de hele begroting en zorgt voor inhoudelijke, productionele, publicitaire, technische en financiële steun gedurende het hele traject.

Wat is het beoogde tijdspad voor het aankomende Nieuwkomerstraject als je je plannen voor de aankomende deadline van 15 december 2023 indient?
Dit wordt bepaald met het team. In principe ga je op een zomerfestival een jaar later in première. Het is belangrijk dat het team binnen afzienbare tijd na selectie met de voorbereidingen en research kan starten bij Orkater.

Is er een vergoeding als je als Nieuwkomer wordt geselecteerd?
Ja, alle Nieuwkomers worden ingeschaald volgens de CAO Toneel en Dans. Orkater onderschrijft de Fair Practice Code. 

Hoe lang moet mijn presentatie zijn?
De hele presentatie duurt totaal maximaal 20 minuten. In die tijd verwachten we iets te horen over het concept van je voorstellingsplan door middel van een korte presentatie en een vraaggesprek. Daarna zien we graag het concept muzikaal en theatraal uitgelicht op de vloer. Zo kunnen wij stijl, acterende en muzikale capaciteit beoordelen.

Wanneer hoor ik of mijn aanvraag is geselecteerd?
Na de deadline zal Orkater samen met onze alliantiepartners (o.a. programmeurs van Oerol, Theater Bellevue, Het Nationale Theater en Verkadefabriek) de plannen lezen. De ingediende plannen worden beoordeeld op kwaliteit van de makers, originaliteit, productionele haalbaarheid en mogelijke uitrol. Een aantal weken na de deadline ontvang je bericht per mail of je aanvraag is geselecteerd voor de presentatie van je voorstellingsidee. Gemiddeld krijgen 5 of 6 collectieven de mogelijkheid om hun aanvraag (voorstellingsidee) te presenteren. Naar aanleiding van deze middag wordt er een nieuwe nieuwkomer geselecteerd. 

Mijn vraag staat er niet tussen. Met wie kan ik contact opnemen?
Je kunt mailen naar. colleen@orkater.nl en tijdens kantooruren kun je bellen naar 020-6060618

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}