16-04-2015

Vandaag organiseerden Orkater samen met Het Balletorkest een grote flashmob op het Canadaplein in Alkmaar ter promotie van de voorstelling De terugkeer van Hans & Grietje. 55 musici, 6 acteurs en zeker 500 kinderen verzamelden zich rond 12.00 uur op het plein voor het theater waar vervolgens het slotlied uit de voorstelling werd ingezet. RTV Noord Holland, Alkmaar Centraal en het Noord Hollands Dagblad waren er bij.
Alkmaar Centraal
Het Canadaplein beleefde donderdag een grote flashmob. Rond 11.45 uur stroomden een grote groep musici, acteurs en kinderen uit de voorstelling De Terugkeer van Hans & Grietje Theater De Vest uit en stelden zich op.
Even later schalde een bewerkte versie van ‘Toreador’ van Georges Bizet over het plein. En dat trok natuurlijk het nodige publiek. De Flashmob was georganiseerd om 'De terugkeer van Hans en Grietje' onder de aandacht te brengen, en die missie leek geslaagd, ook gezien de hoeveelheid camera's en fotografen die het geheel vastlegden. Kijk hier het item terug
Noordhollands Dagblad
Het orkest, de acteurs en 500 basisschoolkinderen uit de regio zongen een lied dat zij hadden ingestudeerd. Actrice Annet Malherbe moedigde de kinderen aan uit volle borst te zingen.
Geert Lageveen acteur: 'Ik vond het geslaagd. De kinderen hebben het supergoed uit hun hoofd geleerd en na afloop kwamen ze naar de acteurs toe om een box, high-five of knuffel te geven. Tegenwoordig gebruik je voornamelijk social media voor publiciteit. We hebben zelf ook een filmpje gemaakt van de flashmob. Hopelijk brengt het ons nog meer bezoekers.’ Kijk het item hier terug

 

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}