Gouden Kalf voor de Filmcultuur uitgereikt aan Marc en Alex van Warmerdam

25-09-2016

Alex van Warmerdam en Marc van Warmerdam zijn vanmiddag geëerd met het Gouden Kalf voor de Filmcultuur 2016. Met dit speciale Gouden Kalf lauwert het Nederlands Film Festival personen of instanties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse filmcultuur.

Emile Fallaux, voorzitter van het bestuur van het Nederlands Film Festival, sprak tijdens de uitreiking de volgende woorden:

De gebroeders Van Warmerdam zijn een klasse apart. Alex is niet alleen regisseur, maar ook scenarist, acteur, componist en vormgever. Marc slaagt erin het eigenzinnige werk van zijn broer te realiseren en maakt zich daarnaast sterk voor de belangen van de film- en cultuursector. Hij is initiatiefnemer van bioscoop Het Ketelhuis met speciale aandacht voor Nederlandse films, was tot voor kort voorzitter van branche-organisatie Film Producenten Nederland, is bestuurslid van Stichting Louis Hartlooper en lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Theater Festival. Met hun filmproductiehuis Graniet Film, theatergezelschap De Mexicaanse Hond en muziektheatergezelschap Orkater belichamen zij als geen ander duo de kruisbestuiving tussen film en theater. 

Lees meer..

{/exp:ce_cache:it}