Grote opkomst voor audities nieuwe voorstelling Zuid Afrika

14-11-2014

Afgelopen week zijn theatermaker Dagmar Slagmolen en kostuumontwerpster Dieuweke van Reij teruggekeerd uit Zuid Afrika waar zij de eerste audities hebben afgenomen voor de nieuwe coproductie van Orkater en het Pacofs Theater in Bloemfontein. De voorstelling vertelt het levensverhaal van de levende legende Mike Masote en staat gepland voor de zomer van 2015. De audities vonden plaats in Bloemfontein en Johannesburg in Zuid Afrika en de opkomst was overweldigend. Dagmar over de auditanten: 'Een verbluffend hoge opkomst, erg genereuze en zeer veelzijdige spelers, zowel de acteurs als de musici!'

Terug in Nederland buigt Dagmar zich over de teksten van de voorstelling en concentreert Dieuweke zich op de vormgeving. In het voorjaar van 2015 starten de repetities.

over Mike Masote

“The inspiring true story of Mike “Ntate” Masote, the founder of the Soweto Youth Orchestra, which in turn gave birth to the internationally-acclaimed Soweto String Quartet, reveals how Masote had to overcome both the scepticism of his own community and the prejudices of Apartheid to prove that music transcends politics and race.”


Luister naar wat Masote vertelt over het leven in de jaren zestig en zeventig in Zuid Afrika. 

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}