Gaasterlanners - Sander Veenstra

24-6-2022

Hoe kijken de bewoners en liefhebbers van Gaasterland naar deze bijzondere omgeving? Waarom besloten ze zich juist hier te vestigen? Of er hun tweede huis van te maken? W at weten ze nog van de Zuiderzee? En hoe zien ‘Gaasterlanners’ de toekomst van het gebied?

In aanloop naar Het Verdriet van de Zuiderzee laten we je kennismaken met de trotse inwoners en fanaten van het gebied rondom het Oudemirdumerklif in deze videoserie. We spraken onder andere Welmoed Deinum, een jonge, biodynamische boerin die haar kennis het liefst met de hele wereld deelt en varen mee met Jan de Vries, één van de laatste vissers uit Laaxum, die met weemoed terugdenkt aan de zee.

De videoportretten zijn in samenwerking met Artisan Creatives ontwikkeld. Beroemde documentaire-fotograaf Kees Muizelaar maakte fotoportretten van de geïnterviewden.

Met in dit portret Sander Veenstra, boswachter van natuurmonumenten en verantwoordelijk voor het gebied rondom de Oudermirdumerklif. Hij neemt ons mee door de veranderde natuur sinds de komst van Afsluitdijk.

Foto: Kees Muizelaar

Video: Artisan Creatives
Spoken word tekst: Geert Lageveen
Voice-over: Nick Livramento Silva
Muziek: Radek Fedyk

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}