09-05-1982

De Horde in Schouwburg: absurd en crazy’

Arnhem – Een weinig optimistische kijk op de mens heeft ‘De Horde’ die op 8 mei om 20.00 uur in de Arnhemse Schouwburg een nieuwe productie brengt onder de titel: Ik mag zo graag eenvoudig stil.

Die visie werd reeds duidelijk in hun vorige productie ‘Wangedachte’ en zal ook nu weer worden onderstreept. ‘De Horde’ komt voort uit Hauser Orkater en dat alléén al is een garantie voor een visueel aantrekkelijk kijkspel.

Gestoord
De nieuwe productie wijst naar het naderend einde der wereld, waarin Ralph Wingens in zijn rol als gestoord militair zijn spel met kruisraket speelt. Oorlog is voor hem immers de alles omvattende oplossing voor problemen!

Loes Luca is de enige vrouw die meespeelt en tracht daarbij de man met de kernkop te veroveren. Is het een wonder dat ‘De Horde’ in zo’n geval zingt: “Ik mag zo graag eenvoudig stil, want mijn hoofie is moe en zo verward”?

Vervreemdend
Er wordt veel gepraat, maar weinig gesproken. Het woordgebruik werkt vervreemdend en dat leidt tot de optimale vaak beklemmende sfeer, waarin Jim van der Woude, de acrobatiek-specialist, ongelooflijke toeren uithaalt. Dick Hausers geweldige vetkuif en zijn zorg voor de pudding drijven evenwel intussen tot de lach.

Zo wordt het serieuze startpunt gerelativeerd tot een voorstelling vol absurdisme en veel muzikaliteit onder de leiding van Gerard Atema.

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}