Nominaties voor Dionne Verwey & Michiel Blankwaardt

01-06-2018

De Nederlandse Toneeljury heeft de nominaties bekend gemaakt voor de VSCD Toneelprijzen 2018. Met twee nominaties voor Orkater: Michiel Blankwaardt voor een Arlecchino voor zijn rol in Woiski vs. Woiski en Dionne Verwey voor een Colombina voor haar rol in De Blackout van ‘77!

Dionne Verwey voor haar rol in De Blackout van ’77 – Orkater / Sir Duke
De jury: “Met uitmuntend spel en haar brede talent als muzikant en actrice neemt Dionne Verwey de toeschouwer op een verrassende manier aan de hand door ontelbare transformaties. Uit alles blijkt haar drive om dit verhaal te vertellen over Amina, een schrijfster die in de woelige jaren ‘70 haar eigen idioom onderzoekt. Duidelijk is dat Verwey zich met dit personage identificeert. Haar persoonlijke, open en directe spel brengt de worstelingen van de vrouw heel dichtbij. Door de overtuigende performance van Verwey gaat de voorstelling vliegen.”

Michiel Blankwaardt voor zijn rol in Woiski vs Woiski – Orkater / Bijlmerpark Theater
De jury: “Michiel Blankwaardt neemt ons met zijn overtuigende spel mee in de tragedie over vader en zoon Woiski. Hij vertolkt Max Woiski junior, de jongen die naar Nederland kwam om te studeren, maar door zijn vader werd uitgebuit. Via het verwaarloosde kind weet Blankwaardt de toeschouwer toch sympathie te laten voelen voor de verbeten oude man die hij ook ten tonele brengt. Als Woiski junior is Blankwaardt in idealisme vastgebeten, diep teleurgesteld en prachtig wanhopig.”

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}