17-03-2016

Deze zomer vieren we met twee succesvolle voorstellingen die hun verdiende reprise krijgen en met Iona Daniel & Rineke Roosenboom, die zich voor het eerst zullen presenteren aan het publiek als Nieuwkomers van Orkater. Wij geven jullie alvast inzicht in de zomerprogrammering van Orkater:

“Meegevoerd door de ronduit fabelachtige anekdotes van de vele, onwaarschijnlijke bergingsacties van het schip, stijgen de spelers/vertellers tot grote hoogte.” ***** schreef het NRC Handelsblad over Lutine. Deze voorstelling zal dit jaar opnieuw te zien zijn op zomerfestival Oerol op Terschelling.

De confrontatie tussen kunstenaar Michiel Voet en de illegaal Karim Ramtani stond centraal in de voorstelling De Onzichtbare Man in 2014: “Fascinerend is de relatie van afhankelijkheid, wan- en vertrouwen die tussen de mannen opbloeit.” **** zegt Trouw over de plotselinge ontmoeting tussen de twee werelden. Dit jaar zal de voorstelling terugkeren op het Over het IJ Festival.

Een gemeenschappelijk verleden brengt schrijversduo Iona & Rineke en de eigenzinnige rockband Shaking Godspeed op het toneel, want dit kunnen ze alleen maar samen vertellen. In Rumspringa vertellen iona&rineke hun opzienbarende verhaal over een bijzondere vriendschap en een geheim genootschap. Over mensen die verstrikt raken in een kleine surrogaatmaatschappij, waarbinnen eigen regels en wetten gelden. Waar je zowel binnengesloten als buitengesloten kan raken. iona&rineke zijn deze zomer te zien op Oerol Festival en trekt met deze voorstelling in 2017 langs de theaters.

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}