22-4-2021

Deze zomer bespeelt Orkater alle zalen van Theater Bellevue! Van 20 t/m 31 juli nemen wij het theater over en brengen we vanuit alle zalen een eigen programma. Orkatermaker Viktor Griffioen komt terug met CASH, nadat eerder zijn voorstellingen geannuleerd moesten worden. Orkater/De Nieuwkomers KONVOOI staat in de grote zaal met een nieuwe bewerking van een literair meesterwerk. Kaartverkoop is gestart!

PALONIZAAL - CASH

Orkatermaker Viktor Griffioen doet al vijftien jaar onderzoek naar ‘The Man In Black’. Natuurlijk allereerst door zijn platen grijs te draaien en zijn lyrics uit te spellen. Maar waar een doorsnee fan het hierbij zou laten ging Viktor veel verder.

In 7 zelf geschreven songs probeert hij de ziel van Johnny Cash te benaderen. Of, zoals de maestro het zelf zo treffend verwoordde: NEVER LET THE TRUTH GET IN THE WAY OF A GOOD STORY.

CASH is elke dag te zien om 17.30.

GA NAAR DE PAGINA VAN CASH

GROTE ZAAL - DE MEESTER EN MARGARITA

KONVOOI onderzoekt aan de hand van Boelgakovs meesterwerk De meester en Margarita hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening zijn. Alle dagen te zien om 20.30 uur.

In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan. We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood.

Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën. De Meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

GA NAAR DE PAGINA VAN DE MEESTER EN MARGARITA

KLEIN BELLEVUE - DIVERS PROGRAMMA

Het programma voor Klein Bellevue houden we nog heel even geheim! Het zal in ieder geval niet elke avond hetzelfde zijn, verschillende (jonge) makers krijgen een podium en elke avond zal verrassen!

Foto's

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}