Veel lof voor decor- en kostuumontwerp Hans & Grietje

16-03-2015

Zowel het Parool als de Gooi- en Eemlander openen er mee, het werk van Dieuweke van Reij.  "Een feest voor het oog" en "Dieuweke van Reij heeft een wondertje verricht: deze decor- en kostuumontwerper rijgt in de nieuwe familievoorstelling van Orkater het ene schitterende plaatje aan het andere."

De musici worden ook geprezen om hun prestatie, door zonder bladmuziek of dirigent al blazend, roffelend en strijkend volledig op te gaan in het spel van de door Leopold Witte geregiseerde voorstelling De terugkeer van Hans & Grietje. Ook zij zijn onderdeel van het decor door verschillende personages uit te beelden. Dan weer een stel stadsbewoners, dan Chinees keukenpersoneel of bomen in een bos. De pers is kritisch. Het is nogal fragmentarisch en het ontbreekt hier en daar aan logica. Maar door het aanstekelijke feestje dat de acteurs en musici er van maken, maakt dat weinig uit, aldus Joukje Akveld in het Parool.

Het is een spektakel, zeker voor kinderen. Zo blijkt ook uit de reacties die kinderen na afloop hebben achter gelaten in grote spekboxen in het theater. De reacties zijn hier terug te lezen: https://www.orkater.nl/voorstelling/de-terugkeer-van-hans-grietje#reacties

De recensies uit de pers hier: https://www.orkater.nl/voorstelling/de-terugkeer-van-hans-grietje#in-de-pers

{/exp:ce_cache:it}