Woiski vs. Woiski beste voorstelling van het seizoen door Wijkjury Amsterdam

12-05-2018

Woiski vs. Woiski van Orkater en Bijlmer Parktheater is gekozen als favoriete voorstelling van de WijkJury Amsterdam. De voorstelling wordt in september hernomen tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam.

De voorstelling over vader en zoon Woiski die als een van de eerste Surinamers naar Nederland kwamen en zich aldaar staande moesten zien te houden, wordt door de jury omschreven als ‘herkenbaar en geloofwaardig’. De veertien leden van de jury hebben unaniem bewondering voor het verhaal, dat indringend en kenmerkend is voor verschillende generaties en tegelijkertijd zo speels en natuurlijk gebracht wordt. ‘Ik zag op het toneel precies wat ik voelde en ervoer toen ik net in Nederland kwam’, legt een van hen uit in het juryrapport.

Over Woiski vs. Woiski looft de jury de maatschappelijke urgentie van het verhaal van Max Woiski, die als een van de eerste Surinamers naar Nederland kwam en vervolgens een nachtclub opende bij het Leidseplein. De jury waardeert 'hoe verschillen kunnen botsen en hoe we strijden om elkaars begrip, strijden voor onze roots, onze wortels'.

Ook interessant

{/exp:ce_cache:it}