Daniël Samkalden

Daniël Samkalden (Bussum, 1979) studeerde Psychologie in Amsterdam. Vervolgens maakte hij de overstap naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waar hij in 2006 afstudeerde. Tijdens zijn opleiding co-vertaalde hij de musical Nine, speelden zijn voorstellingen In Ademnood Richting de Dood – Een klucht en Van Alle Tijden in het Bellevue Lunchtheater en toerde hij met zijn liedjesprogramma Daniël Samkalden door het land. Voor deze voorstelling ontving hij De eerste Prijs. Van het prijzengeld maakte hij een wereldreis waarover hij schreef in NRC Handelsblad. 

 

Voor Orkater schreef en regisseerde  hij de voorstelling Hartfalen (2011) met onder anderen Porgy Franssen, Helmert Woudenberg en René van ’t Hof.

 

De afgelopen twee seizoenen toerde hij met zijn voorstelling One Man Show, waar de kritieken eensgezind lovend over zijn. Eerder verscheen zijn debuutalbum Voor ik kaal ben (2008), regisseerde hij de voorstellingen Masterclass en Mijn leven als Theo Nijland van – jawel - Theo Nijland. Ook maakte en speelde hij de lunchvoorstelling Morgen doe ik het met De Pooiers en was hij te zien in de muzikale thriller Piet Paaltjens

Voorstellingen