Erik van der Horst

Erik van der Horst (Amsterdam, 1984) studeerde in 2006 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien is hij als acteur en musicus onder andere werkzaam bij Orkater.

Begonnen met The Sadists bij Orkater/De Nieuwkomers met de succesvolle voorstellingen The Sadists (2006), Alabama Chrome (2008), Dranck! (2009), spelend op oa Lowlands en de Parade. Daarbij werkte hij mee aan Richard III en Alice in Wonderland.

Sinds 2013 is Erik als vaste maker en ‘huiscomponist’ betrokken bij verschillende projecten van Orkater. Hij verzorgde de muzikale leiding bij Op De Bodem en componeerde hiervoor ook de muziek, was als componist verbonden bij De Terugkeer van Hans en Grietje, waar hij composities maakte voor een groot orkest en werkte als acteur/componist/musicus mee aan de Oerolhit Lutine. Daarnaast maakte hij muziekcomposities voor De PindakaasPrins, waarin hij ook als acteur te zien was.

Hij is als acteur ook regelmatig in televisieseries en films te zien zoals De Grot, De Storm, Annie M.G., Alleen Maar Nette Mensen en Ramses. Als stemacteur werkte hij mee aan diverse reclames en animatieseries als Spongebob Squarepants, iCarly en Blaze en de Monsterwielen.

Eigen website: http://www.erikvanderhorst.nl/

Voorstellingen