Maartje van de Wetering

Maartje van de Wetering studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie. Vrijwel meteen na haar afstuderen werd zij door artistiek leider Ola Mafaalani gevraagd zich aan te sluiten bij het vaste ensemble van het Noord Nederlands Toneel in Groningen. In haar jaren bij het NNT heeft Maartje verschillende mooie rollen gespeeld in voorstellingen als o.a. Medea, Elf Minuten, Salomé, Hamlet, Oresteia en Fellini. Hoge ogen gooide ze met haar vertolking van de titelrol in Alice in Wonderland in regie van Ko van den Bosch. In september 2015 heeft Maartje na Shakespeare's Much Ado About Nothing, een co-productie van het Noord Nederlands Toneel en Het Amsterdamse Bostheater, afscheid genomen van het Noord Nederlands Toneel en besloten verder te gaan als freelance actrice. Zij was te zien in de reprise van Ivo van Hove's Scènes uit een Huwelijk bij Toneelgroep Amsterdam en in de muzikale familievoorstelling De Pindakaasprins bij Orkater in regie van Ria Marks. Onlangs ging de voorstelling Face to Face van aanstormend regietalent Liliane Brakema in première, waarin Maartje de hoofdrol van psychiater Jenny vertolkt.

Maartje speelde in verschillende films. Zij was te zien in de thriller Daglicht van Diederik van Rooijen en ze speelde in de romantische komedie Mannenharten 2 in regie van Mark de Cloe. In 2017 verschenen er twee films met Maartje in de bioscoop: Ron Goossens, Low-budget Stuntman van Steffen Haars en Flip van der Kuil en de zeer goed ontvangen arthouse film Waldstille van regisseur Martijn Maria Smits.

Op televisie was Maartje regelmatig te zien in series als Divorce en Celblok H. Sinds januari 2016 vertolkt zij de rol van Esther Weegereef in de nieuwe politieserie Flikken Rotterdam, waarvan in de zomer van 2017 het tweede seizoen zal worden opgenomen.

Voorstellingen