Titus Tiel Groenestege

Titus Tiel Groenestege (Angerlo, 1959) studeerde in 1981 af aan de Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht. Vanaf dat moment maakte hij ruim zeven jaar theater onder de naam Frisse Jongens, samen met Bavo Galama.

Bij Orkater maakte hij met Ria Marks onder andere het drieluik Valse Wals – Bankstel – Zucht. Met filmregisseur Mark de Cloe maakten Marks en Tiel Groenestege de op dit drieluik geïnspireerde film Valse Wals (2005), waarvoor zij de prestigieuze Prix Italia wonnen, een Canadese Rocky kregen en genomineerd werden voor een Emmy Award. Verder maakte hij samen met Marks Eiland (2005)en Het Huiskameronweer (2008). Ook speelde hij samen met Marks in onder meer Victor en zijn vrouw (2010).


Naast zijn werkzaamheden als theater- en televisiemaker is hij actief als docent aan theaterscholen en als regisseur, van Shakespeare tot Paul Haenen, van cabaret tot muziektheater. Verder regisseerde hij o.a. Female Factory, Carmen, Vaginamonologen, Ricky Koole, Ali B., Kasper van Kooten en Black in Bakkum (2007), in samenwerking met Bellevue Lunchtheater en Orkater.

Voorstellingen