Alice in Wonderland is een muzikale familievoorstelling naar het wereldberoemde kinderboek Alice in Wonderland, geschreven door Lewis Caroll.

Het theaterstuk is fantasierijk en vol krankzinnige ontmoetingen, humor, gezond verstand en vooral heel veel muziek. Tientallen uitbundig uitgedoste muzikanten bepalen in verschillende samenstellingen en gedaanten het toneelbeeld, met als onverzettelijk middelpunt: Alice.

Alice houdt van avonturen. Wanneer ze een konijn met een horloge ziet langslopen, gaat ze hem nieuwsgierig achterna. Ze valt in een konijnenhol en komt terecht in een wonderlijke, muzikale wereld. Wie hier vals zingt, wordt onthoofd. Tenminste, dat beweert de koningin. Maar Alice laat zich niet gek maken. Hoezeer iedereen dat ook probeert.

Alice in Wonderland is een sprankelende voorstelling voor de hele familie. We zien een klarinet spelende rups en een orkest dat speelt op theekopjes. De ijzersterke muziek komt zowel uit het symfonisch repertoire als uit het rijke Orkater-verleden. Van composities van Mozart tot Alex van Warmerdam.

première 16 mei 2010, Stadsschouwburg Haarlem
tournee 15 t/m 30 mei 2010, december 2012 t/m januari 2013 (reprise)

Foto's & Video's

Magazine

Reacties

Meer van de makers