Wij leven in verwarrende tijden. Velen van ons zijn bang voor de toekomst. Maar dat is nergens voor nodig. Natuurlijk staan we voor grote uitdagingen. Maar daar komen we uit. Want de mens is geen rat. De mens wil niets liever dan de ander helpen. En daarmee redt hij zichzelf.

Alles komt goed is de nieuwe voorstelling van Geert Lageveen en Leopold Witte. Geïnspireerd door het werk van Peter Kropotkin en Rutger Bregman schreven zij dit voorjaar aan een voorstelling over het gedrag van mensen in crisis. Toen kwam er een crisis. En honderden nieuwe vragen. De antwoorden vonden zij in een boek dat zich onverbiddelijk aandiende: De Pest van Camus.

De Pest (1947) van Nobelprijswinnaar Albert Camus is een kroniek van een kustplaats in de greep van een dodelijk virus. De stad wordt afgesloten en de bevolking leeft maandenlang in quarantaine.

Lageveen en Witte maakten eerder de persoonlijke voorstellingen 237 redenen voor seks en 237 redenen om door te gaan en een serie voorstellingen over historische thema’s. Samen met de jonge, veelbelovende regisseur Belle van Heerikshuizen stellen zij zich de vraag welke deugden en ondeugden zich aandienen bij mensen in een wereld die op zijn kop komt te staan. Op de gypsy jazz van Radek Fedyk en de rockklanken van Erik van der Horst wordt de mens op de snijtafel gelegd. Een muziektheatervoorstelling die werkt als een shot serotonine.

data 9 oktober 2020 t/m 30 januari 2021

gebaseerd op De Pest van Albert Camus. De Nederlandse vertaling is gemaakt door Jan Pieter van der Sterre en verscheen bij Uitgeverij De Bezige Bij

Poster: ALLES KOMT GOED