Een ridder doolt rond op een eindeloze zandvlakte. Hij is op zoek naar zijn zwaard. In plaats daarvan vindt hij een man met een metaaldetector, die op zijn beurt zoekt naar verlossing. Ze komen tot een deal.

DE DINGEN DIE BEGRAVEN LIGGEN
Een ode aan de zoekende mens

Een ridder doolt rond op een eindeloze zandvlakte. Hij is op zoek naar zijn zwaard. In plaats daarvan vindt hij een man met een metaaldetector, die op zijn beurt zoekt naar verlossing. Ze komen tot een deal: Als de man de ridder helpt zijn zwaard te vinden, zal de ridder de man doden met zijn zwaard. Wat volgt is een kosmische, surrealistische, muzikale zoektocht. Een roadtrip zonder wegbeschrijving waarin het leven nooit loopt zoals gehoopt.

Jasper Stoop en Simme Wouters hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding aan de Amsterdamse toneelschool. Daar vonden ze elkaar in een gedeelde liefde voor taal en muziek. Simme studeerde er in 2019 af met zijn zelfgeschreven voorstelling De man die per ongeluk het grote verdriet had ingeslikt, waarvoor hij datzelfde jaar de Top Naeff Prijs in ontvangst mocht nemen. Jasper deed dit fijntjes over in 2020: studeerde af en won (met Teun Donders) de Top Naeff Prijs voor zijn afstudeervoorstelling De worm in het zijn. Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De Dingen die Begraven Liggen is de 23e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

Voor hun debuutvoorstelling werken Simme & Jasper samen met acteur Jurjen Zeelen en scenografe Lisanne Bovée.

IN HET AMSTERDAMSE BOSTHEATER

De Dingen die Begraven Liggen zou in 2021 op Oerol in première gaan. Helaas kon het festival niet doorgaan maar de makers gingen toch aan de slag. Van 11 t/m 13 juni speelden ze alvast een voorlopige versie in de kleine zaal van het Amsterdamse Bostheater.

Amsterdame Bostheater 11 t/m 13 juni ‘21
theatertournee 28 okt t/m 12 dec ‘21

Magazine

Reacties

Meer van de makers