In 1935 kwamen de rondreizende variétéartiesten Sandra, Judith en Katrientje Leschan aan in Turijn. Ze veroverden Italië als het fameuze Trio Lescano. Ongewild werden ze de lievelingetjes van dictator Benito Mussolini. Totdat hij ontdekte dat de dames joods waren.

De Amsterdamse zusjes Sandra, Judith en Katrientje Leschan arriveren in 1935 in de Italiaanse stad Turijn. Al gauw maken ze naam als Trio Lescano en scoren ze hit na hit, ruim honderdduizend platen werden in de loop der jaren verkocht.

Ook spelen de gezusters Leschan in een aantal Italiaanse films. Niet dat de zussen ook maar enige bekendheid in hun thuisland genieten. In Nederland lijkt niemand van hen bestaan te weten.

De fascistische leider Benito Mussolini weet echter maar al te goed wie de Amsterdamse meiden zijn. En hij is dol op ze. Dat verandert zodra hij er achter komt dat de zussen joods zijn. Aan hun weelderige sterrenbestaan komt in één klap een eind.

In een mix van close harmony uit de jaren ‘30 en nieuwe composities, komt de sfeer van Mussolini’s Italië tot leven. De ‘rise and fall’ van Trio Lescano wordt in korte, levendige scènes verteld.

première 18 maart 2010 in Stadsschouwburg Amsterdam
tournee maart t/m juni 2010