Beppe scharrelt rond op het podium, tussen een vrolijke verzameling huis-, tuin- en keukenspullen. Beppe is namelijk geluidvinder. Hij tovert muziek uit alles wat hij tegenkomt. De Verblazing is een verrassende kindervoorstelling met muziek van onder meer Sweelinck, Bach, Pachelbel, Ligeti en Hindemith en Beppe Costa.

Beppe is ‘geluidvinder’. Al struinend over het podium botst hij tegen van alles op: regenpijpen, olievatten, fietswielen en zelfs wijnflessen. Uit elk voorwerp dat hij vindt, weet hij muziek te toveren. En hij maakt niet zomaar muziek! Uit de chaos komen klassieke meesterwerken tevoorschijn, waaronder composities van Bach en Pachelbel.

In een komische scene laat muziektovenaar Beppe zien hoe je met één microfoon en een geluidsmixer een zesstemmig zangkoor kan creeëren.De vijf vrouwen van het Eolian Ensemble slaan hem enigszins afkeurend gade. De dames, gekleed in zwarte jassen en gestipte panty’s, moeten in eerste instantie niets van Beppe weten. Ze vinden hem maar een rare snuiter. Uiteindelijk weet hij hen te overtuigen en ‘verblaast’ het ensemble enthousiast met Beppe mee. Zelfs deze strenguitziende dames komen los! Dat maakt De Verb(l)azing een verrassende, muzikale voorstelling voor jong en oud.

première 9 mei 2009
tournee mei t/m juni 2009, september 2011 (festival Orkaan), januari t/m maart 2012 (reprise

Foto's & Video's

Reacties

Meer van de makers