Het is als een dier dat met de dood wordt bedreigd; het instinct neemt het over. Alles staat op scherp, het kan ieder moment gedaan zijn.

Na de Oerol-successen Een mond vol zand, Vanaf nu heet je Pjotr en Home Sweet Home maakt Via Berlin nu Dead End i.s.m. musicus en theatermaker Sytze Pruiksma.

Veilig vanachter de grenspost op het uitgestrekte strand kijkt het publiek naar het spel tussen twee mannen. De één kijkt, en wacht op het strand, de ander komt uit zee. Wat volgt is een bizarre confrontatie tussen een grenswachter en een vluchteling, tussen het moeten naleven van strikte regels en het verlangen naar een rustige haven.

Sytze Pruiksma componeerde een theatraal concert tussen één man, één grensbewaker en daarachter een koor van gieren.

Via Berlin is een jong muziektheatergezelschap dat begon als Nieuwkomer bij Orkater. Vanuit de verschillende podiumkunstdisciplines teksttoneel en (klassieke) muziek vonden actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold een gezamenlijk doel: het zelf ontwikkelen en uitvoeren van muziektheatervoorstellingen waarin zelfgeschreven tekst en klassieke muziek zo dicht mogelijk bij elkaar komen.

Na het drieluik met overkoepelend thema oorlog (Een mond vol zand, Vanaf nu heet je Pjotr en Home Sweet Home), dat in 2014 bekroond werd met de Charlotte Köhlerprijs, gaat Via Berlin nu van start met een nieuw thema; illegaliteit. Dead End is het eerste deel uit deze serie. In september zal het in het theater een los te bekijken vervolg krijgen met Comfortzone.

première 14 juni 2015 op Oerol Terschelling
tournee 12 juni t/m 21 juni 2015

Foto's & Video's

Magazine

Reacties

Meer van de makers