Een gefingeerd tijdperk, dat enigszins lijkt op de roaring twenties. Hoofdfiguur is ‘De Man’, een componist die doof is vanaf zijn geboorte en hunkert naar erkenning. Vooral naar de erkenning van zangeres Louise Gold. Maar zij lacht hem én zijn composities uit.

Jaren later is Louise beroemd. De man lijdt nog altijd onder zijn vernedering, zijn mislukking en aan zijn onvermogen Louise Gold aan zich te binden. Wanneer hij bij de oude, broze componist Andreas Dopper op bezoek is, grijpt hij zijn kans. Hij doodt hem, neemt zijn laatste compositie mee, schrijft die over en stuurt ze, zonder zijn naam te geven, naar Louise Gold.

Ze is razend enthousiast en wil meer composities. Het gevolg is een reeks componistenmoorden. De waanzin van de man wordt groter naarmate zijn faam groeit, en wanneer hij zijn geliefde eindelijk ontmoet, neemt hij een drastisch besluit.

première 5 februari 2004 in het Concertgebouw in Amsterdam
tournee 17 november 2004, 27 april 2006, 19 april 2007. Dodelijke Affaires werd 2 keer op een dag gespeeld en was bedoeld voor CKV-leerlingen.

met dank aan VandenEnde Foundation, Gemeente Amsterdam, Stichting Het Concertgebouw Fonds, Ministerie van OCW, Audio Pro, Hein Offermans, Ray van Santen en Wolter Wierbos

Foto's & Video's

Reacties

Meer van de makers