The Sadists was de eerste groep die bij Orkater/ De Nieuwkomers de kans kreeg eigenzinnige muziektheatervoorstellingen te maken voor een jong en nieuw publiek. The Sadists bestaan uit drie musicerende acteurs: Kaspar Schellingerhout, Viktor Griffioen en Erik van der Horst.

In de muziekvoorstelling Dranck! missen drie zeebonken, die samen in een aftands huis wonen, finaal de boot. De oplossing voor dit nijpende probleem? Drank, drank en nog meer drank. In één avond veranderen de mannen in mannetjes. Zang, slap geouwehoer en veel kots horen daar bij.

Met de barkruk als laatste houvast, zingen ze een lied en nemen nog een slok, de allerallerlaatste. Hun eigen naam vergeten ze. Zowel hun tong als hun beeld is dubbel. Terwijl ze de tranen binnenhouden proberen ze hun gebroken hart te lijmen. Ze zijn goden in de nacht. Nog eentje dan?

The Sadists voeren het publiek mee naar alle stadia van een delirium en trakteren op muziektheater volgens 100 procent oud-Hollandsch recept. Dranck! weet werkelijk alle zintuigen te prikkelen– na afloop ruikt heel het podium dan ook naar de alcohol.

première 10 juli 2009 op de Parade in Utrecht
tournee juli en augustus 2009 (de Parade in Utrecht en Amsterdam)

Foto's & Video's

Reacties

Meer van de makers