In de voorstelling FABEL werkt een grote groep Orkatermakers en brassband K.O. Brass! aan een viering van de mens in al zijn gedragingen.

Deze voorstelling heeft i.v.m. corona niet gespeeld.

Aan de hand van de tijdloze fabels van de Franse schrijver De La Fontaine en de gewelddadige verhalen van de Griekse dichter Aisopos ontvouwt Orkater een bombastische, muzikale wereld. Een kleurrijk zoölogisch onderzoek naar het dier ‘de mens’, vol wonderlijke experimenten naar zijn beestachtige gedrag.

FABEL wordt gemaakt en gespeeld door een grote groep Orkatermakers en muzikanten die speciaal voor deze wonderlijke mash-up van fabelvertellingen samenwerken.

FABEL wordt gemaakt en gespeeld door acteurs: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat, Jip van den Dool, Mattias Van De Vijver (Orkater/Lars Doberman), Dionne Verwey (Orkater/Sir Duke), Serin Utlu (Gloria) en Erik van der Horst (The Sadists). Daarnaast spelen de muzikanten van K.O. Brass! mee. K.O. Brass! is een vijfkoppige brassband, o.a. bekend van Kyteman Orchestra, Back to Oz – Filiaal, New Orleans met Ricky Koole en Leo Blokhuis. K.O. Brass werkte al eerder met Orkater samen in de succesvoorstelling Julius Caesar (2017).

De regie is in handen van Suze Milius. In 2018 won Suze de Erik Vos Prijs, een tweejaarlijkse prijs voor aanstormend regietalent. Zij kreeg de prijs voor haar ‘empathische en rijke visie op de intermenselijke uitwisseling’. FABEL is haar eerste grote zaal voorstelling. Suze Milius wil de kracht van de verbeelding en de muzikaliteit laten spreken in Fabel: ‘De verscheidenheid aan performers, zowel acteurs als muzikanten, en de beeldtaal zullen zorgen voor een - zoals ik het graag noem- celebration van het menselijk samenzijn. Het is daarbij heel belangrijk dat we de mens achter de performers mogen zien. In wie ze zijn en wat voor hen van waarde is.’

Scenografie (toneelbeeld) is in handen van Janne Sterke. Zij werkte o.a. voor Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Oostpool, Toneelschuur Producties, Het Nationale Theater, Circus Treurdier, Treurtevee en Showponies van Alex Klaasen.

Reacties

Meer van de makers