Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt schuldig, de trekker overhalen of de kogels laten slingeren?

Na afloop van een schoolfeest wordt in een gymzaal een lijk gevonden. In moordend tempo worden de onderlinge verhoudingen tussen de aanwezigen op scherp gezet. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

In Guilty until proven confronteert Orkater/Sir Duke met bewuste en onbewuste vooroordelen en verwachtingspatronen. Het
muziektheatercollectief maakt een eigentijdse whodunnit, geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie. De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin Noord- en West-Afrikaanse en klassieke muziek elkaar ontmoeten. Orkater/Sir Duke pint je vast op je stoel in een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.

Muziektheatercollectief Sir Duke bestaat uit Nita Kersten, Esther Duysker, Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. Zij kiest in haar voorstellingen verhalen uit het verleden met een actueel thema als vertrekpunt. De rijke sound van pop, soul, hip hop en funk klinkt door in de nieuwe composities. Sir Duke wil haar publiek verrassen met verfrissende verhalen, klanken en perspectieven.

première 7 december 2019, Toneelschuur Haarlem
theatertournee 30 november 2019 t/m 6 februari 2020