"Met zo weinig tijd om te leven en over dingen na te denken heb ik net ongeveer de juiste hoeveelheid tijd besteed aan deze vlinder." -Richard Brautigan

Een doelloos bestaan kan echt niet meer. We zijn omringd door successen en alles ligt langs een meetlat. We willen meer. En meer is nooit voldoende. Het moet sneller. Het is nooit snel genoeg.

Júist daarom maken wij deze voorstelling. Want wat gebeurt er als je vergeet wat je allemaal moet behalen? En wat is dan een zinvol bestaan? Wat als niets meer moet en alles mag?

Vanuit een vurig geloof dat het doel alles heeft verziekt -het heiligt zelfs geen middelen- proberen we voor één keer niét zoveel mogelijk mensen zo gelukkig mogelijk te maken.

 

Hier zit niemand op te wachten is een lofzang op bewegen zonder doel en breekt een lans voor het ontdekken van dat wat je niet zoekt. Onder regie van Judith Faas brengt het Orkater-collectief More Dogs samen met vier fysieke spelers een montagevoorstelling vol energie, toevalligheden en muziek: een voorstelling waar je nou net niet op zat te wachten.

Judith Faas: ”Bij BonteHond ervaren we dat volwassenen vaak verbaasd zijn over hoe leuk zij jeugdtheater vinden en de voorstellingen van Orkater sluiten door hun energieke muzikaliteit ook erg aan bij de belevingswereld van jongeren. Omdat we nog steeds best wel in hokjes denken -voor wie wat geschikt is-, loopt het publiek soms een voorstelling mis die juist bij ze past. Dus maken wij Hier zit niemand op te wachten, want dat past natuurlijk bij iedereen.”

over BonteHond maakt beeldend en fysiek theater voor alle leeftijden in theaters en op andere spannende plekken. Vanuit Almere toert het jeugdtheatergezelschap langs theaters, festivals, scholen en bijzondere (buiten)locaties door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met publiekswerking en de eigen educatieve leerlijn KIDD bereikt BonteHond ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen.

coproductie Orkater & BonteHond
tournee vanaf februari ‘23

Makers

regie Judith Faas tekst, spel en muziek Orkatercollectief More Dogs [Gode Kempen, Julien Neirynck, Elias Vandenbroucke], Felix Schellekens, Jeffrey Creepashu Loewenicht, Melvin Aroma, Barbara Brink, Danisha Violet Martis decorontwerp Ruben Wijnstok en Tatyana van Walsum kostuums Eleftheria Lavdaki lichtontwerp Stefan Dijkman en Guido van den Hof regie-assistentie Millie Lijbers techniek Steven Raapis Dingman, Guido van den Hof productie Daan de Lau