iona&rineke gaan de toekomst in en onderzoeken de rol die de mens daarin speelt. Geïnspireerd op gesprekken met preppers, fanatiekelingen die noodvoorraden inslaan en koste wat kost willen overleven, kiezen iona&rineke ervoor om juist een ode te brengen aan het niet-bestaan.

Kill All Kids is sciencefiction in zijn puurste vorm: fictie gebaseerd op onderzoek en wetenschap. iona&rineke nemen je mee in een gedachte-experiment: Wat als een klein groepje mensen de toekomst kan bepalen? En als zij de mensheid als virus voor de aarde zien? Wat als je weet dat je de laatste bent?

Met hun fantasierijke teksten schetsen iona&rineke een verontrustend toekomst-scenario. Componist Frank Wienk (Binkbeats) creëert hierbij beklemmende sound-scapes en slagwerkcomposities, waarin hij instrumenten, apparatuur en speelgoed op een onconventionele manier inzet.

Het gezelschap iona&rineke maakt documentair theater waarin feit en fictie elkaar aftroeven. Schrijvers Iona Daniel en Rineke Roosenboom staan zelf op de vloer,ieder project aangevuld met andere muzikanten. Ze debuteerden in 2016 bij Orkater/De Nieuwkomers met Rumspringa en werden in 2018 geselecteerd voor de nieuwe makers-regeling van het Fonds Podiumkunsten. In een traject van twee jaar ontwikkelen zij zich onder begeleiding van coproducent Orkater tot zelfstandig muziektheatergezelschap.

première 18 november 2018, Stadsschouwburg Utrecht
tournee 10 november t/m 21 december 2018

website ionarineke.nl