Muziektheatergezelschap Orkater speelt in Las Palmas II van 29 april t/m 17 mei Landverhuizers. Het voormalig werkplaatsengebouw van de Holland Amerika Lijn, is het decor van een voorstelling vol livemuziek, theater en dans.

Deze voorstelling heeft i.v.m. corona niet gespeeld.

Landverhuizers is een voorstelling over hoop en wanhoop, verlangen en pionieren. In regie van theatermakers Titus Tiel Groenestege en Ria Marks met uiteenlopende Rotterdamse makers, zoals muziektheatercollectief Club Gewalt, acteur en muzikant Gery Mendes en choreograaf Ryan Djojokarso.

Wat beweegt mensen om hun vertrouwde land achter te laten en met hun hele hebben en houwen naar een vreemd land te verhuizen? Wat doet het met je als je in een nieuwe omgeving terecht komt? En wat als je je vertrouwde omgeving door de komst van nieuwe mensen ziet veranderen? De cast bestaat uit vijftien Rotterdamse makers. Op de Wilhelminakade, de plek van waaruit vele mensen ooit vetrokken, vertellen de makers verhalen van nu, verhalen uit de geschiedenis en verhalen over de toekomst die elkaar kruisen in de haven van Rotterdam.

locatie Wilhelminakade 326, Rotterdam

De voorstelling wordt gemaakt in samenwerking met Stichting Droom en Daad.