Op 11-jarige leeftijd wordt Mike Masote diep getroffen door het optreden van de blanke klassieke violist Yehudi Menuhin in zijn woonplaats Sophiatown. Masote heeft daarna nog maar één droom: zelf muziek maken. Met alleen een plank en een stok leert hij zichzelf vioolspelen. En tegen alle verwachtingen in, weet hij zijn droom werkelijkheid te laten worden.

De Nederlandse regisseur Dagmar Slagmolen ontmoet Masote in april 2014 en is diep onder de indruk van zijn doorzettingsvermogen. Omdat Slagmolen gespecialiseerd is in verhalen vertellen waarbij muziek de hoofdverteller is, geeft Masote haar zijn aangrijpende levensverhaal.
Samen met zijn zoon Kutlwano, het artistieke team van Orkater en 9 Zuid-Afrikaanse acteurs en musici maakt Slagmolen een voorstelling over een man, een droom en de strijd tegen een absurd regime.

Orkater is hèt Nederlandse muziektheatergezelschap waar makers nieuw geschreven, nieuw gecomponeerde en nieuw vormgegeven muziektheatrale mengvormen kunnen ontwikkelen, produceren en presenteren. Slagmolen is sinds 2008 aan Orkater verbonden.

Deze voorstelling is mede tot stand gekomen met financiële steun van Stichting Niemeijer Fonds

première 10 juli 2015 Grahamstown, Zuid Afrika
tournee 2 juli t/m 1 augustus 2015 in Zuid Afrika

naar een idee van Zuko Nodada

met dank aan de familie Masote, Leonard Evers, Ingomso and Film Skills en Youth Development, SAfm, Gieskesfonds, Stichting Niemeijer Fonds en Via Berlin

Foto's & Video's

Reacties

Meer van de makers