Eens in de twee jaar komen Wilko Sterke en Thijs Maas bij elkaar om te kijken hoe de zaken er voor staan. Ze analyseren zichzelf en meteen maar even de hele mensheid. Vorige keer waren ze op zoek naar ‘het raadsel van de eeuwige dubbelheid’. Nu denken ze alleen nog maar: “Tja.” Waarom nemen we onszelf eigenlijk zo belachelijk serieus? Dat kan niet goed zijn. Daar komen ziektes van. Of erger.

Met een koor van acht jonge acteurs reizen ze het land door om de mensheid te bevrijden van zijn hoogmoed. En roepen ze en passant een nieuwe god in het leven: Metaman, de God van de Relativering. De enige god die je verbiedt in hem te geloven. Die het leven zin geeft, juist omdat hij niet bestaat. De helikopter die je komt redden van het idee dat je het gaat maken. De man die een peer eet als je boos bent, en je uitlacht als je dat verdient.

Thijs Maas en Wilko Sterke debuteerden in 2014 bij Orkater/De Nieuwkomers met het succesvolle Goldmund, dat werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Nu gaan ze verder als theatergroep GOLDMUND. Metaman wordt hun tweede gezamenlijke muziektheatervoorstelling en is een coproductie met Orkater.

première 29 september 2016, Toneelschuur Haarlem
tournee 23 september t/m 26 oktober 2016

Magazine

Reacties

Meer van de makers