De aftrap bestaat uit Kiss of Fire, één van de hoogtepunten uit The Girlsssss Collection van componist Chiel Meijering. Deze serie van zestien korte strijkkwartetten gaat over iconografie, een verschijnsel waar Popart-kunstenaars zoals Andy Warhol en Claes Oldenburg zich ook mee bezig hielden. Het gewone alledaagse wordt opgeblazen en uitvergroot.

Hierna de wereldpremière van Bovary Chante, een dramatische monoloog, een nieuwe compositie van Klaas ten Holt op een libretto van Carel Alphenaar, een strijkkwartet in combinatie met zang en cymbalon. Deze, naar eigen zegge, broeierige, suggestieve en expressieve tekst gaat over een van de grote tragische vrouwen uit de literatuur, Emma Bovary.

Het laatste deel is een concertante uitvoering van Faust’s Licht van Guus Janssen op tekst van Friso Haverkamp. Deze muziektheatervoorstelling vertelt het verhaal van Faust die zijn ziel verkoopt aan de duivel, Mephisto. Deze versie uit 1994 van Faust’s Licht (voor sopraan, spreekstem en strijkkwartet), is een verkorte variant van de gelijknamige opera uit 1988.

première 20 juni 2004 in het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam
tournee 20, 21, 27, 28 juni 2004

Foto's & Video's

Reacties

Meer van de makers