Een ontmoeting op een parkeerplaats. Twee oude dames met mottige bontjassen aan om warm te blijven, kijken terug op hun leven. Dat begint met ruzie. En dat eindigt met ruzie. Zelf weten ze ook niet meer wat er allemaal precies is gebeurd. Maar een onstuimig leven was het.

 

Als de dames elkaar voor het eerst ontmoeten, zijn ze nog jonge meiden. Joyce, de doortastende, wil iets in de mode beginnen om dan later te trouwen met de chef van het atelier. De simpele Erna wil zich alleen maar aan Joyce optrekken. De werkelijkheid valt tegen en de twee maken lange dagen op het naaiatelier van een confectiefabriek.

 

Joyce stelt daarom voor om een bank te beroven, zodat ze in één klap rijk zijn. Vanaf dan begint een leven van gevangenissen, cocaïne, ontsnappingen en wraak. Ondanks hun achterdocht, ergernissen en wederzijds verraad blijven de twee aan elkaar hangen. Samen beheren ze nu het enige concrete dat ze aan hun ondernemingen hebben overgehouden: een klein parkeerterrein, gekocht met gestolen geld. En terwijl ze waardevolle voorwerpen stelen uit auto’s die niet zijn afgesloten, vragen beiden zich mistroostig af waarom alles ging zoals het ging. 

Makers

Reacties

Meer van de makers