Film- en theatermaker Alex van Warmerdam besloot vrij plotseling weer een nieuwe, korte voorstelling te maken. In Welkom in het Bos raken twee vrouwen (Annet Malherbe en Liz Snoijink) op drift. In het bos worden zij met open armen ontvangen. Hun geluk is van korte duur.

Twee vrouwen zwerven door het bos. Dora is weggelopen van haar man en Fannie blijft aan haar zijde voor de nodige ondersteuning en troost. Overdag strijden de twee tegen honger en dorst, ‘s nachts zijn ze bang voor de verontrustende geluiden.


Vervolgens stuiten ze op het ene na het andere figuur; een timide faun, een rijke nietsnut, een geërgerde jager en een onbehouwen priester. Zij willen allen bevrijd worden van hun lusten, maar de kunst van het verleiden beheersen zij niet. Dat maakt dat er voor Dora en Fannie niets anders op zit dan van zich af te bijten.

Als ook Edward, de man van Dora, in het bos verschijnt en Dora zelf onder een omgevallen boom bekneld raakt, wordt het allemaal erg ingewikkeld. Er is sprake van een geheim, maar of dat geheim aan het licht komt is de vraag.Première 3 mei 2002 in de Toneelschuur in Haarlem

Tournee april t/m juli 2002

Foto's & Video's

Reacties

Meer van de makers