Dwars door alle genres heen maakt Susies Haarlok muziektheater, met de nadruk op muziek én science fiction. Wij weten ook niet wat er gaat gebeuren wordt gemaakt in het kader van Orkater/De Nieuwkomers, waarin jonge theatermakers de gelegenheid krijgen om hun eigen muziektheatervoorstelling te maken. Voor deze voorstelling wordt Susies Haarlok versterkt door de theatermakers Ibelisse Guardia en Steven de Jong.

Wat gaat er gebeuren met de mensheid? Met die hopeloos milieuvriendelijke, conservatief nieuwsgierige, consumptieverslaafde, technologiezieke, sociaal doch oorlogszuchtige en enthousiast destructieve mensheid. Niemand die het weet.

Spelend op de ‘futurofoon’ en andere speciaal gebouwde instrumenten gaan de spelers lustig en onverantwoord de toekomst te lijf. De voorstelling laat zich misschien wel het best omschrijven als een nerdy jongensfantasie, die bol staat van bekende scènes uit science fiction films. De bijbehorende muziek ondersteunt het futuristische verhaal.

Een jongen in een wit NASA-pak wordt wakker in een voor hem onbekende wereld. In deze wereld blijken vrouwen verleidende robots te zijn en een sprekend lichtorgel regeert als dictator. Aan de jongen in het NASA-pak de taak hen te leren wat liefde is. Want al die innovatieve technologie is leuk, maar maakt het de mensheid niet verdomde eenzaam?

première 7 april 2010 in de Toneelschuur in Haarlem
tournee april t/m mei 2010

Foto's & Video's

Reacties

Meer van de makers